Colegiul National de Arta "Octav Bancila" Iasi

Alegând şcoala noastră, alegeţi viitorul!
Tradiţie şi performanţă

Colegiul Naţional de Artă
„Octav Băncilă” Iaşi


REVISTE

CLARITATEA

Revistă literar-artistică realizată de elevi ai Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă” sub îndrumarea doamnei profesoare Aneta Boţ.

Pagina web a revistei este www.claritatea.ro


ALECART

Revista de atitudine culturală realizată de elevi ai Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi, Colegiul Naţional Iaşi şi Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava. Alecart este singura revistă şcolara recenzată in „România Literară”, „Observatorul Cultural” şi „Convorbiri Literare”.

Revista "Alecart" a obţinut şi anul acesta titlul de laureat la faza naţională a Concursului de Reviste Şcolare şi Jurnalistică, clasându-se pe primul loc. Valoarea revistei este confirmată de aprecierile unor scriitori importanţi în reviste de cultură prestigioase:

"Revista Alecart reprezintă unul dintre cele mai serioase şi mai bine coordonate proiecte ale liceenilor români." (Observator Cultural)
"Revista te plasează într-o actualitate vivantă, surprinsă cu un nerv critic remarcabil." (România Literară)
"Citiţi (...) frumoasa revistă Alecart . Veţi găsi nu doar recenzii, cronici de film, interviuri şi reportaje culturale extraordinar scrise, dar mai ales un discernământ care e din ce în ce mai rar în presa noastră culturală. Dacă nu o găsiţi pe viu, căutaţi-o la www.alecart.ro." (Simona Sora - Dilema veche)
Alecart "este e o revistă foarte bună, vie, sinceră – care spulberă prin ea însăşi şi prin oamenii din jurul ei multe prejudecăţi privitoare la tineretul de azi". (Lucian Dan Teodorovici).

Redactorii Alecart au fost invitaţi în emisiuni TV cum ar fi Idei pe contrasens, moderată de George Onofrei sau Garantat 100%, realizată de Cătălin Ştefănescu.

Alecart - coperta octombrie 2013

Pagina web a revistei este alecart.ro

Clip prezentare ALECART - Ipostaze ale cititorului

ALECART la "Garantat 100%!" O emisiune culturală despre o revistă de cultură. A Colegiului Naţional de Artă "Octav Băncilă" Iaşi

ALECART la "Garantat 100%!"
Duminica 20.10.2013

ArtEast

Revistă de informare culturală, creație și opinie a elevilor și profesorilor de la Colegiul Național de Artă “Octav Băncilă” Iași

Revista “ArtEast” a obținut în primul an al existenței sale o serie de premii, fiind recunoscută atât la nivel local, cât și pe plan național:

Premiul I – concursul interjudețean de reviste școlare “Gânduri de adolescent”, (Timiș)
Premiul I – simpozionul interjudețean “Cartea – labirint din care ieși cu lumină”, desfășurat în cadrul proiectului “Omul deschide cartea, cartea deschide omul” (Vrancea)
Premiul II – Festivalul Internațional “Anelisse” de filme, fotografii și reviste școlare (Iași)
Premiul III – concursul revistelor școlare (Iași)

Revista ArtEast este deschisă oricărei colaborări

Așteptăm articole pe adresa de e-mail: redactia_artist@yahoo.ro

Blogul revistei: http://artapentruvoi.blog.com

ART!ST

ART!ST – buletin informativ al Colegiului Național de Artă “Octav Băncilă” Iași

Buletinul informativ este deschis oricărei colaborări cu elevii și profesorii CNAOB

Așteptăm articole pe adresa de e-mail: redactia_artist@yahoo.ro

Buletinul informativ ART!ST are apariție trimestrială